october, 2020

24octAll Day21novUtstilling: 100 samiske portretterPå Helgeland Museum i Mosjøen Event Organized By: Helgeland Museum, avd. Vefsn

Event Details

100 samiske portretter er et fotoprosjekt av Torgrim Halvari, som tar oppgjør med samiske sterotypier og som forteller om hva det vil si å være same i dag.
Prosjektet retter også søkelyset på utfordringer som samer utenfor det nordsamiske området opplever og på denne måten løfter disse gruppene frem. Utstillingen viser hvor mangfoldig samisk kultur og identitet er i dag.

Det finnes fortsatt mange stereotyper om samer og det samiske, prosjektet er derfor ment som en døråpner for å danne en større bevissthet og skape diskusjon om hva samisk identitet innebærer.
I løpet av 2016 reiste Halvari rundt i Norge, Sverige, Finland og Russland for å fotografere og intervjue 100 samer om deres identitet. Han har valgt ut deler av intervjuene og satt sitater til hvert enkelt portrett hvor personen forteller om det å være samisk. Disse sitatene er tilgjengelige på både norsk og samisk i utstillingen.

 

Utstillingen skjer i samarbeid med Mosjøen Kunstforening og Helgeland Museum.

Utstillingen turneres av:

Saviomusea/Saviomuseet

Girkonjárga/Kirkenes

www.facebook.com/saviomusem

Deanu ja Várjjat Museasiida

Tana og Varanger Museumssiida

Who is this activity for

Alle

Time

October 24 (Saturday) - November 21 (Saturday)

Organizer

Helgeland Museum, avd. Vefsntoli@helmus.no Sjøgata 31 B, 8656 Mosjøen

Privacy Preference Center

X
X