october, 2020

16oct19:0021:30Giedtine - Hvem eier vinden? Event Organized By: Raasten rastah

Event Details

Isen smelter og vannet stiger i verdenshavene.

Ekstremvær, tørke, flom og skred.

Branner sprer seg ukontrollert.

Naturlige temperatursvingninger eller klimakrise?

I et forsøk på å stoppe denne utviklingen satser vi på fornybar og utslippsfri energi.

Vi bygger ut myrer, fjell, vassdrag og skoger.

DET GRØNNE SKIFTET og utbygging av vindkraftverk i Norge er aktuell tematikk som berører store deler av landet og verden. Giedtine betyr liksom et reingjerde på sørsamisk, og er en viktig og annerledes innlegg i debatten for eller imot vindkraft, for eller imot det grønne skiftet. Det samiske reingjerdet er speilbildet av den kinesiske krittsirkelen, som ble brukt som rettferdighetens brennpunkt i den kinesiske dramatikeren Li Qianfus universelle drama om barnet som to kvinner gjør krav på.

BARNET plasseres midt i krittringen, i et eldgammelt eventyr om kjærlighet, som også handler om hovmodighet, desperasjon og gjerrighet. For hvem er det egentlig som eier vinden?

-Det finnes så mye elendighet i verden, skal vi ikke forsøke å lindre det, så godt vi kan?

– Haitang, utdrag fra manus

VÅR FORESTILLING starter som et politisk folkemøte om vindkraftutbygging. Snart beveger vi oss over i en helt annen tid. Basert på det eldgamle kinesiske sagaen om krittsirkelen. En dramatisk historie om maktkamp og kjærlighet.

Giedtine – hvem eier vinden? er første forestilling av en triologi, der alle omhandler det grønne skiftet. Forestillingen er en del av det europeiske kulturhovedstadsåret, Bodø 2024.

På grunn av situasjonen rundt korona er det lagt ut færre billetter enn vanlig. Vi vil anbefale deg å være raskt ut med å skaffe billetter.

VARIGHET 150 min. inkl. pause

Who is this activity for

Alle

Organizer

Raasten rastahstisom@trondelagfylke.no PB 10, 7361 Røros

Privacy Preference Center

X
X